Robben maakt kans op titel 'Beste speler van de eeuw'

Arjen Robben is genomineerd voor de titel 'Speler van de eeuw' in de jaren 2001-2020. De verkiezing maakt deel uit van de Globe Soccer Awards.

De Bedumer neemt het op tegen 27 andere vedettes uit de voetbalwereld. Daaronder namen als David Beckham, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zinedine Zidane.

Arjen Robben tussen enkele andere genomineerden (Foto: Globe Soccer Awards)

Beste spelers en clubs eren

De Globe Soccer Awards-verkiezing bestaat sinds 2010 en is een initiatief van de associatie van Europese topclubs en de Europese associatie van spelersmakelaars. De organisatie heeft als doel de beste spelers, clubs. coaches en spelersmakelaars te eren. De prijsuitreiking is dit jaar op zondag 27 december in Dubai.

Meer kans op prijzen

Het is niet de enige prijs waarvoor de momenteel geblesseerde Robben genomineerd is. Bij het toonaangevende voetbaltijdschrift France Football staat hij op de lijst voor het beste elftal aller tijden op de positie van rechtervleugelaanvaller. Robben is overigens niet de enige speler met een FC Groningen-verleden die genomineerd is voor een plekje bij de beste elf ooit. Ook Ronald Koeman en Johan Neeskens maken daar kans op

Lees ook:
- Robben komt voorlopig niet in actie voor FC Groningen
- Frans voetbaltijdschrift nomineert Robben voor beste elftal ooit
- Al het nieuws over Arjen Robben

Meer over dit onderwerp:
arjenrobben sport voetbal fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws