Wessel Gansfort in Stad ruim een week dicht wegens coronabesmettingen

CSG Wessel Gansfort in Stad
CSG Wessel Gansfort in Stad © Google Street View
De Christelijke Scholengemeenschap Wessel Gansfort in Stad sluit tot en met woensdag 2 december de deuren in verband met een oplopend aantal coronabesmettingen. De middelbare school zegt in een brief aan ouders en verzorgers dat zowel leerlingen als docenten besmet zijn.
Een aantal docenten en leerlingen zit thuis in quarantaine. Andere leerlingen en medewerkers zouden zich niet veilig voelen op de school.

Onderwijs op afstand

Op de school zitten zo'n 900 leerlingen. 'Na een zorgvuldige afweging hebben we vanmiddag besloten om vanaf morgen alleen nog onderwijs op afstand te organiseren', schrijft de school.
De besmette leerlingen zitten vooral in de bovenbouw, schrijft de school in de brief. Toch gaat de hele school vanaf dinsdag dicht: ook de onderbouw dus.

Stevige maatregel

'We realiseren ons dat (...) het verzorgen van afstandsonderwijs voor de hele school een stevige maatregel is', zegt de school daarover. Het feit dat de meeste docenten in zowel onderbouw als bovenbouw lesgeven, maakt de keuze echter onvermijdelijk, stelt 'het Wessel'.
Voor leerlingen die geen thuisonderwijs kunnen volgen organiseert de school noodopvang. Zij zijn in het gebouw welkom, en kunnen daar afstandsonderwijs volgen. Leerlingen die daar gebruik van willen maken, moeten zich daarvoor aanmelden.