Uitspraak hoger beroep No Surrender-verbod op 16 december

Het gerechtshof in Leeuwarden doet op 16 december uitspraak in het hoger beroep van No Surrender. De motorclub werd vorig jaar door de rechtbank in Assen verboden.

Volgens de rechtbank is No Surrender een gevaar voor de openbare orde. De motorclub ging tegen dit oordeel in hoger beroep, aldus RTV Drenthe.

Vertraging vanwege chapters

De zitting bij het gerechtshof in Leeuwarden was in september, maar de zaak liep vertraging op. Het Openbaar Ministerie heeft het proces aangespannen tegen No Surrender als koepel, zonder de dertig afdelingen (chapters) in Nederland bij naam te noemen.

Het gerechtshof had daardoor niet de chapters opgeroepen als belanghebbende voor de behandeling op 11 september. Dit gebeurde op 18 september alsnog, zegt de voorzitter van het hof.

Henk Kuipers

No Surrender bestaat sinds 2013. Eerder deze maand werd voormalig captain Henk Kuipers uit Emmen nog veroordeeld tot tien jaar cel voor leiding geven aan een criminele organisatie, maar ook aan ernstige mishandelingen, afpersing en diefstal met geweld. Drie andere oud-kopstukken kregen gevangenisstraffen tot vier jaar.

Lees ook:
- Motorclub No Surrender nu ook verboden
- 'Het is lastig om verbod op No Surrender te handhaven'
- Voormalig No Surrender-leider Henk Kuipers moet 10 jaar de cel in

Deel dit artikel:

Recent nieuws