Lichaam Marlies van der Kouwe gevonden

GRONINGEN - De politie van Bonaire heeft zaterdagavond bevestigd dat het lichaam van vermiste Marlies van der Kouwe is gevonden.
Zaterdag meldden diverse media dat het lichaam van de vermiste Marlies van der Kouwe was gevonden op Bonaire. De politie bevestigde deze berichten op zaterdagavond.

Persconferentie

Tijdens de persconferentie werd bekend dat op basis van de gebitsgegevens het vrijwel zeker is dat het gevonden lichaam van Marlies van der Kouwe is. Een DNA-test moet binnen twee dagen honderd procent zekerheid geven.
Het lichaam werd gevonden in de bosjes door een ploeg met speurhonden en prikstokken. Sinds enkele dagen helpen twee specialisten van het Nederlands Forensisisch Instituut (NFI) de politie met de zaak.

Schok

De grootouders van Marlies, Jan Willem en Marte van der Kouwe, zijn geschokt en verdoofd door de recente gebeurtenissen. Op verschillende condoleancewebsites staan inmiddels honderden steunbetuigingen.
Marlies van der Kouwe was sinds vier weken vermist. De 24-jarige Marlies is geboren op het eiland en was er twee weken voor haar verdwijning aan de slag gegaan als apothekersassistente.