Mette Bus uit Stad heeft meest opvallende naam van Nederland

538-dj's Sander Lantinga en Coen Swijnenberg met het Faamnaam-straatnaambord
538-dj's Sander Lantinga en Coen Swijnenberg met het Faamnaam-straatnaambord © Radio 538
Mette Bus heeft de opvallendste naam van Nederland. De Stadjer werd door 538-dj’s Coen en Sander bekroond met de titel ‘Faamnaam 2020’.
Bus is blij: 'Ik heb ook baat bij m'n naam, want ik ben kunstenaar en dan is het heel handig als mensen je naam goed onthouden. Zodra ze het grapje in de gaten hebben, vergeten ze me niet meer.'

Voor vierde keer op gekke namen-lijst

Mette Bus liet onder meer Bennie Weijs en Lieve Lingen achter zich. De shortlist werd verder gecomplementeerd door Co de Kraker, Bé Thalen, Nies Slim, Dino Saris, Rocky Dool, Elke Gram - Raak en Connie Boere.
Mette Bus zei in een eerste reactie op Radio 538: 'Wat een leuk nieuws, hartstikke bijzonder. Ik ben al vier keer op zo'n gekke namen-lijst beland, dus ik vind het wel heel leuk dat ik nou een keer gewonnen heb.'

Jack Pot en Kenny Boeijen

Mette Bus voegt zich in een illuster rijtje van eerdere winnaars: Mat Ras, Jack Pot, Chris Mus, Kenny Boeijen en Ferry Kuhlman. Het olijke dj-duo zoekt jaarlijks de leukste, grappigste en meest originele naam van Nederland.

Faamnaam-straatnaambord

Naast de eer krijgt Mette Bus ook een faamnaam-straatnaambord. 'Die sturen we naar haar op, want met de bus van Groningen naar Hilversum...', aldus dj Coen Swijnenberg.
Mette Bus is op democratische wijze tot winnaar gekozen. Luisteraars konden de afgelopen weken namen aandragen en stemmen op hun favoriet.