Raad akkoord met 6,8 miljoen voor kindcentrum Tuikwerd

De brede school aan de Hallehuis in Delfzijl
De brede school aan de Hallehuis in Delfzijl © Martin Drent/RTV Noord
De gemeenteraad van Delfzijl is donderdagavond akkoord gegaan met de kosten van ruim 6,8 miljoen voor de bouw van een nieuw kindcentrum in de wijk Tuikwerd. Het vervangt de huidige brede school in de wijk.
Raadslid Sebastien Sabanga (ChristenUnie) benadrukte wel dat ze het belangrijk vinden dat er ook ruimte komt voor Kentalis in het nieuwe gebouw. Deze organisatie biedt ondersteuning aan kinderen met beperkingen in horen en communiceren.
‘Wij vinden dit ook heel belangrijk. Dat is geen punt van discussie. Wij zijn ook bereid om extra vierkante meters te reserveren voor Kentalis. Maar wij willen wel zekerheid dat ze deze ruimte nodig hebben zodat we niet straks met lege ruimtes zitten’, zegt wethouder Jan Menninga (Lokaal Belang Eemsdelta).
In het nieuwe kindcentrum komen de basisscholen OBS De Garven, CBS De Vore en kinderopvang Kids2b.

Scholenplan Delfzijl

De nieuwbouw in Tuikwerd is onderdeel van het Scholenplan Delfzijl. Daarin wordt een groot aantal basisscholen ondergebracht in kindcentra met basisonderwijs en kinderopvang. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.
Daarnaast valt dit scholenplan weer onder een overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarin 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.