Gemeente sluit fietsenstalling Pathé per 1 december

Fietsenstalling
Fietsenstalling © RTV Noord
De fietsenstalling bij de Pathé-bioscoop aan de Ruiterstraat in Stad sluit per 1 december. Volgens de gemeente voldoet de stalling niet meer aan bepaalde eisen.
'De helling om de stalling in te komen is te steil en ook de rekken en verlichting voldoen niet meer aan de huidige eisen', zegt woordvoerder Natascha van 't Hooft van de gemeente.

'Wordt weinig gebruikt'

Om de fietsenstalling wel weer aan de eisen te laten voldoen, moet er volgens Van 't Hooft geïnvesteerd worden. Om wat voor bedrag dat zou gaan, kon ze niet zeggen.
Volgens de gemeente wordt er ook weinig gebruik gemaakt van de fietsgarage. 'Hij staat hooguit voor dertig procent vol. Dan moet je afwegen of je er nog wel in wilt investeren.'
'Bovendien zijn er uitdagingen op het gebied van de sociale veiligheid', zegt Van 't Hooft. 'Als we hem willen blijven gebruiken, moeten we de stalling permanent door iemand laten bewaken.'

Ruimte op Hoofdstation

Als alternatief voor de fietsgarage draagt de gemeente de Haddingerstraat en het Hoofdstation aan. Daar zou 'voldoende ruimte' zijn. Op het Hoofdstation, waar het vaak vol staat, is het volgens de woordvoerder door corona minder druk dan normaal.