Leon Williams pakt zonder wedstrijdritme belangrijke zege met Oranje

Donar-speler Leon Williams heeft vrijdagmiddag goede zaken gedaan met het Nederlands team in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2022. De Orange Lions wonnen in Istanbul met 78-76 van Zweden.

Williams kon als startende speler bij Oranje eindelijk weer een wedstrijd spelen, nu de competitie in Nederland stil ligt. Hij stond met zijn ploeg na het eerste kwart met drie punten achter (15-18) tegen Zweden. Halverwege was de achterstand vier punten (38-42).

Oranje neemt voortouw

Het bleef een spannende wedstrijd. Nederland had na het derde kwart een voorsprong van twee punten (56-54). In het laatste bedrijf bouwde Oranje de voorsprong verder uit, waarna het in de slotfase opnieuw spannend werd.

Cijfers

Williams speelde in totaal 27 minuten, waarin hij goed was voor vijf punten, zes rebounds en drie assists. Oud-Donar spelers Shane Hammink (twaalf punten) en Yannick Franke (topscorer met 22 punten) leverden ook een belangrijke bijdrage aan Oranje.

Stand

Nederland staat na drie wedstrijden voorlopig aan kop in de poule van vier, waarvan de eerste drie zich kwalificeren voor EuroBasket 2022. Kroatië staat tweede met een punt minder, maar speelt later op vrijdag tegen Turkije.

Programma

Zondag om 15.00 uur Nederlandse tijd is Turkije de tegenstander in de bubbel van Istanbul. Op 19 (Kroatië) en 22 (Zweden) februari 2021 worden de laatste twee kwalificatieduels gespeeld.

Lees ook:
- Donar-speler Williams heeft bij Oranje ‘eindelijk weer een doel’ na ‘pittige' periode

Deel dit artikel:

Recent nieuws