Ook D66 neemt Lelylijn op in verkiezingsprogramma

De Lelylijn
De Lelylijn © RTV Noord
D66 pleit in haar verkiezingsprogramma voor de komst van de Lelylijn. Eerder deden de PvdA, het CDA, de ChristenUnie en de SGP dat ook al.
De Lelylijn past voor de Democraten binnen een breder plaatje van investeringen in de publieke sector en de omslag naar een economie waarbij minder CO2 wordt uitgestoten. Dat bleek zaterdag op de online verkiezingsbijeenkomst van D66.

Nedersaksenlijn ook in programma

In de haalbaarheidsstudie naar de kansen van de Lelylijn, die eerder dit jaar werd gepubliceerd, werd gesteld dat de Lelylijn een kansrijke optie is die goedkoper is dan het versnellen van de bestaande verbinding tussen Amsterdam en Groningen via Zwolle.
Naast de Lelylijn krijgt ook de Nedersaksenlijn een plek in het verkiezingsprogramma van D66. Deze spoorlijn moet gaan lopen door Noordoost-Nederland; van Stad via onder meer Veendam en Stadskanaal naar Twente.

Scheefgroei

Partijleider Sigrid Kaag sprak zich in haar speech ook uit tegen de scheefgroei en inkomensongelijkheid in Nederland. Ook zijn er volgens haar nog te veel verschillen tussen laag- en hoogopgeleiden, en is het opleidingsniveau nog te vaak afhankelijk van dat van iemands ouders.