Live nabeschouwing: FC Groningen wil nipt van Willem II

Joël van Kaam wint een kopduel namens FC Groningen; Nelom en Peters kijken toe
Joël van Kaam wint een kopduel namens FC Groningen; Nelom en Peters kijken toe © Orange Pictures
FC Groningen neemt het vanmiddag in de tiende speelronde van de Eredivisie op tegen Willem II. Volg het duel via onze livestream
Op eigen veld hopen de Groningers een vervolg te geven aan de goede resultaten van de laatste weken. De ploeg van coach Danny Buijs is opgeklommen naar de zevende plek op de ranglijst. De ijzeren defensie staat nog steeds, aanvallend wordt het steeds beter door de inbreng van onvoorspelbare spelers als Patrick Joosten en Alessio Da Cruz die vandaag op de bank begint. Vorig weekend werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse.

Willem II veertiende

Willem II heeft na het na het succesvolle vorige (afgebroken) seizoen een stuk lastiger met nu slechts acht punten uit negen duels. Vorige week zaterdag werd pas de tweede driepunter van het seizoen behaald toen VVV-Venlo met 2-1 werd verslagen. Deze week tekende hoofdcoach Adrie Koster een contractverlenging van één seizoen en is nu tot medio 2021 trainer van de Tricolores. De Tilburgers willen weg van de veertiende plek en hopen daar in Groningen een begin mee te maken.

Livestream

Vorig seizoen won FC Groningen de thuiswedstrijd tegen de Tilburgers overtuigend met 2-0 door goals van Ahmed El Messaoudi en Charlison Benschop. Consolideren de groen-witten hun plek in de subtop of pakt Willem II de punten? Volg het duel via onderstaande livestream:
RTV Noord (©
 • FC Groningen start met beide broertjes Van Kaam, Joël en Daniël, in de basis. Bij Willem II heeft oud-FC Groningen spits Paul Gladon een basisplaats.
 • De eerste grote kans is voor de thuisploeg in de achtste minuut. Goede voorzet van de linkerkant, Dankerlui kon vrij uithalen maar via een verdediger over de achterlijn. Hoekschop resteert die niets oplevert.
 • Ook Joosten komt in goede positie, maar ook hij krijgt de bal niet tussen de palen. Groningen is beter, vergeet alleen af te werken.
 • De thuisploeg domineerde het eerste half uur, maar scoorde niet. Willem II oogt machteloos, zal het via de counter willen afdwingen. Dat lukt overigens totaal nog niet. Nog geen kans genoteerd voor de gasten die hun spitsen totaal niet weten te vinden.
 • Het is rust. FC Groningen veruit de betere ploeg, nu de kansen nog benutten: 0-0.
 • Een wissel aan de kant van de thuisploeg. Joël van Kaam is in de kleedkamer achtergebleven, Tomas Suslov is zijn vervanger.
 • Itakura schiet huizenhoog over in de 54e minuut. Het blijft doelpuntloos.
 • Gudmundsson komt na een dik uur spelen goed door over de linkerkant. Speelt zich vrij en schiet ver naast.
 • In de 63e minuut komt FC Groningen verdiend op voorsprong. Invaller Suslov geeft een korte bal in het strafschopgebied. El Messaoudi twijfelt niet, haalt meteen uit en tikt de bal in de verre hoek: 1-0.
 • Gladon komt bijna bij de bal in de 78e minuut. Pavlidis komt door en geeft hard voor. De spits kan net zijn voet er niet tegenaan zetten. Komt Groningen goed weg.
 • Patrick Joosten en Morten Strand Larsen naar de kant. Vervangers zijn Alessio Da Cruz en Mo el Hankouri.
 • Ai, Gudmundsson moet geblesseerd het veld verlaten. Miguel Leal mag zijn eerste minuten maken bij de thuisploeg.