Toezichthouder: overname Dagblad-uitgever NDC mag doorgaan

De eerste oplage van het Dagblad van het Noorden in tabloidformaat
De eerste oplage van het Dagblad van het Noorden in tabloidformaat © ANP
Mediahuis mag mediagroep NDC, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, overnemen.
Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Volgens de ACM is NDC een relatief kleine speler op de dagbladenmarkt en heeft de overname geen gevolgen voor lezers en ook geen negatieve gevolgen op de prijs, kwaliteit en innovatie in de sector.

Voldoende concurrentie

Verder blijft er voldoende concurrentie tussen de verschillende landelijke en regionale dagbladen over, net als op de advertentiemarkt.
Het Belgische Mediahuis is al eigenaar van NRC, nrc.next, De Telegraaf en regionale kranten in Limburg, Noord- en Zuid-Holland, zoals het Noordhollands Dagblad, de Gooi- en Eemlander, het Leidsch Dagblad en De Limburger.
NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad, Leeuwarder Courant, zeven nieuwsbladen en tientallen weekbladen in Noord-Nederland, Flevoland en de Kop van Overijssel. In september werd bekend dat er een principeakkoord is gesloten over een overname.
Bij NDC werken zo'n zeshonderd medewerkers. De aandeelhouders van NDC zijn FB Oranjewoud en Je Maintiendrai Fonds. Zij vinden Mediahuis de juiste partner voor een duurzame toekomst van het bedrijf.