Twee onderzoeken naar kansen regio A7/N33

De brug bij Zuidbroek op de N33
De brug bij Zuidbroek op de N33 © Google Streetview
Wat zijn de kansen voor de regio langs de A7 en de N33 op het gebied van economie, natuur en toerisme? Dat willen de provincie Groningen en verschillende gemeenten onderzoeken.
In feite gaat het om twee onderzoeken. Het ene onderzoek wordt geïnitieerd door de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en behelst het gebied van de Stad tot aan het klaverblad bij Zuidbroek. Het andere onderzoek is een initiatief van de provincie Groningen en de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam. Dit onderzoek zoomt in op de regio langs de N33 en het stuk langs de A7 van Zuidbroek tot aan de Duitse grens.
Als voorbeeld wordt het stuk snelweg van de Stad tot aan Drachten genoemd waaraan verschillende bedrijventerreinen zitten gevestigd.

Wens Midden-Groningen

Sinds de herindeling in 2018 wenst de gemeente Midden-Groningen al een dergelijk onderzoek. Bij het bestuur leeft de gedachte dat er kansen onbenut worden gelaten in de regio langs de A7, van Stad tot aan Duitsland.
Omdat wij als enige gemeente participeren in beide onderzoeken zijn wij ook een soort scharnierpunt
Adriaan Hoogendoorn - burgemeester Midden-Groningen
Midden-Groningen participeert in beide onderzoeken voor een bedrag van in totaal 75.000 euro. Dit betaalt de gemeente vanuit de gelden van het Nationaal Programma Groningen.

Verbinden

'Omdat wij als enige gemeente participeren in beide onderzoeken zijn wij ook een soort scharnierpunt. We gaan kijken hoe we die onderzoeken met elkaar kunnen verbinden', zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn.