Vriendinnen zamelen geld in voor gezin uit Wedde dat dochter (12) verloor bij brand

De vriendinnen Chrissy en Carmen hebben een kniepertjes-actie georganiseerd voor de familie Nobbe uit Wedde. Zij verloren in de nacht van zaterdag 21 november hun 12-jarige dochter Quincy toen hun huis aan de Lageweg door een brand verwoest werd. De vader van het gezin raakte zwaargewond.

Zelf kende ze Quincy niet zo heel erg goed, moet Chrissy bekennen. Maar net als haar vriendin Carmen is ze goed bevriend met Kyan, de oudere broer van het meisje. 'En het idee dat ze omgekomen is bij een brand is heel heftig', zegt ze.

Hulp bieden en steun geven

Carmen beaamt dat. 'We wilden hulp bieden en steun geven', zegt ze. Maar hoe? Chrissy: 'Kniepertjes horen natuurlijk bij deze tijd van het jaar, vandaar. Laten we die gaan bakken, dachten we toen.' Spannend, want geen van beiden hebben ze al eerder kniepertjes gebakken.

We hebben geen bepaald aantal kniepertjes dat we willen halen. Gewoon heel veel.
Chrissy Meijer

Hulp van vrijwilligers

Ze zullen niet alleen zelf gaan bakken, maar hopen dat een hoop vrijwilligers helpen. 'Daarom hebben we op social media ook een oproep gedaan', zegt Chrissy. 'Want zoveel kniepertjes bakken lukt ons natuurlijk niet.'

Hoeveel? 'We hebben geen vast aantal dat we willen halen, maar wel heel veel. We willen natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen.' Geld dat rechtstreeks naar de getroffen familie Nobbe en hun buren zal gaan.

In Noord Vandaag vertelden de vriendinnen over hun actie

Gratis deeg van de bakker

Het deeg wordt gratis beschikbaar gesteld door de vader van Chrissy, die een bakkerij heeft in Musselkanaal.

Mensen die kniepertjes willen kopen, of willen helpen met bakken, kunnen een mailtje sturen naar kniepertjesactienobbe@gmail.com. De actie loopt nog tot 12 december. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Lees ook:
- Slachtoffer woningbrand was 12-jarig meisje; vader zwaargewond
- Lichaam gevonden na woningbrand in Wedde

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand
Deel dit artikel:

Recent nieuws