Lopend Vuur: Zodra het kan laat ik me vaccineren

Een laboratorium waarin aan een vaccin wordt gewerkt
Een laboratorium waarin aan een vaccin wordt gewerkt © ANP
Al sinds maart bepaalt corona ons leven. Maar er lijkt licht aan het eind van de tunnel te zijn. Elke dag komen we dichter bij een vaccin, dat ons weer een vrijer leven moet geven.
Als het een beetje meezit, worden rond 4 januari de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen het coronavirus. Coronaminister Hugo de Jonge liet dat gisteren weten.
'Het vaccin is binnen handbereik en daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe fase', zegt De Jonge bij de NOS. 'Het is nu aan het Europese Medicijnagentschap EMA om zorgvuldig te werk te gaan. Wij zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn zodra er groen licht komt.'
De strategie is dat zorgmedewerkers, kwetsbaren en ouderen als eerste aan de beurt komen. Hoe dat precies ingedeeld gaat worden, wordt later duidelijk. Het duurt overigens nog wel even voordat heel Nederland gevaccineerd kan worden. Dat heeft te maken met het aantal vaccins dat beschikbaar komt. Kritiek is er inmiddels ook, omdat het plan voor het vaccineren nog lang niet klaar zou zijn.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de facebookpagina van Radio Noord.

Sneeuw en ijs

'Ik heb zin in een echte winter' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 7.223 stemmers was 59 procent het daarmee eens, 41 procent oneens.