Midden-Groningen moet terug naar de tekentafel voor kindcentrum Woldwijck

Bij kindcentrum Woldwijck komt een sporthal
Bij kindcentrum Woldwijck komt een sporthal © Google Street View
De gemeente Midden-Groningen moet van de Raad van State het bestemmingsplan Kindcentrum Woldwijck repareren. Dit blijkt woensdag uit een tussenuitspraak.
De gemeente krijgt er twintig weken de tijd voor. Intussen gaat de bouw van het aardbevingsbestendige kindcentrum in Hoogezand door omdat de gemeente onder stevige tijdsdruk staat.

Dertig meter

Het bestemmingsplan voor het kindcentrum aan de Zuiderkroon wordt aangevochten door een echtpaar uit de buurt. Deze omwonenden klagen er, terecht zo blijkt nu, over dat het centrum met speelvoorzieningen op 23 meter van hun huis kan komen terwijl de afstand tenminste dertig meter moet zijn. Daar moet de gemeenteraad iets op verzinnen, vindt de Raad van State.
Voor de gemeente wordt dat lastig omdat het bouwvlak niet verschoven kan worden, zo deelden woordvoerders vorige maand in Den Haag mee. Dat heeft te maken met een buisleiding in de grond. De gemeente stelt dat in de praktijk niet binnen de dertig meter wordt gebouwd maar daar neemt de Raad van State geen genoegen mee. Op het kindcentrum Woldwijck worden twee scholen (Het Ruimteschip, Nico Bulderschool) in samengevoegd. Er komen twee gymzalen en een kinderopvang.