Manager Nike Store in Stad ontslagen na klachten over racisme en seksisme

De manager van de Nike Factory Store in Stad is door Nike ontslagen. Dat gebeurde nadat een werknemer zich bij het hoofdkantoor had beklaagd over grensoverschrijdend gedrag van de manager.

Via stadblog Sikkom kwam woensdag het verhaal van drie werknemers en drie ex-werknemers naar buiten dat de manager van de winkel zich structureel misdraagt. Volgens de bronnen heerst er een angstcultuur in de winkel aan de Westerhaven.

Vrouwelijke werknemers moesten jurkjes 'showen'

Eén van de bronnen gaf aan getuige te zijn geweest van 'grof racisme, seksisme en discriminatie van mijn direct leidinggevende, de winkelmanager'. Ook moesten de werknemers elkaar controleren. Daarnaast moesten twee vrouwelijke collega's jurkjes aantrekken en deze bij hem op kantoor laten zien.

Nike wil cultuur van 'inclusiviteit, empowerment en respect'

Volgens het kledingmerk past het gedrag niet bij Nike. 'Wij zijn voor bevorderen van een cultuur en omgeving van inclusiviteit, empowerment en respect voor al onze medewerkers en consumenten.'

Volgens Nike is de manager direct geschorst, waarna een onderzoek is ingesteld. Inmiddels is de manager ontslagen door het bedrijf.

Lees ook:
- 'Manager van Nike Store in Stad maakt zich schuldig aan racisme en seksisme'

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad binnenstadgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws