Gedupeerden Playstation-zwendel slaan handen ineen

Voor de Playstation 5 werd grof geld gevraagd én betaald
Voor de Playstation 5 werd grof geld gevraagd én betaald © Benno de Jongh/RTV Noord
Vorige week werd duidelijk dat de 18-jarige Quinten Knapper uit Sappemeer was opgelicht. Hij dacht online een nieuwe Playstation 5 te hebben gekocht. Hij betaalde, maar ontving niets. Naar nu blijkt zijn veel meer mensen op dezelfde manier gedupeerd.
Ook de 16-jarige Kevin uit Gasselte overkwam het net als verschillende andere mensen in Nederland en België 'Tot nu toe ligt het schadebedrag van alle gedupeerden samen rond de 175.000 euro', vertelt Conny Knapper, Quintens moeder.
Inmiddels is er WhatsApp-groep en e-mailadres voor lotgenoten. Ze hebben de handen ineen geslagen en in Nederland, België en Duitsland is inmiddels aangifte gedaan. De betalingen ging naar een Duitse bankrekening en aangenomen wordt dat ook in Duitsland gedupeerden zijn.

Kniepertjes

Voor Quinten werd al een crowdfundingsactie opgestart en daarmee is al ruim 485 euro opgehaald. Het benadeelde bedrag bedroeg 500 euro. 'Maar als er meer geld binnenkomt, dan helpen we Kevin ook', zegt de moeder van Quinten.
Kevin uit Gasselte gaat verder kniepertjes bakken en verkopen om zo wat geld bijeen te krijgen. De twee jonge gedupeerden van de oplichting zochten elkaar donderdag op. 'Ze willen er met elkaar over praten en ervaringen uitwisselen'. legt Conny Knapper uit,