Aardbeving in Noord-Groningen

LOPPERSUM - Het noorden van de provincie Groningen is donderdagmorgen om even voor zeven opgeschrikt door een aardbeving van 3,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de buurt van Westeremden.
De schok is ook gevoeld in onder meer Middelstum, Loppersum, Stedum, Ten Boer en de noordelijke wijken van de stad Groningen. De schade lijkt mee te vallen. In ieder geval één woning op de grens van Westeremden heeft een gebroken ruit.

'Stevige beving'

Het KNMI spreekt van een 'stevige aardbeving'. De zwaarste schok ooit in onze provincie was twee jaar geleden in Westeremden. Die had een zwaarte van 3,5 op de schaal van Richter. De bevingen zijn te wijten aan gaswinning, aldus het KNMI.

Handjevol meldingen bij NAM

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) had donderdag rond het middaguur een handjevol meldingen binnengekregen. Mensen belden vooral om te zeggen dat ze de schok gevoeld hadden; er zijn nog geen meldingen van schade. De NAM legt donderdag schadeformulieren neer in het gemeentehuis van Loppersum en gedupeerden kunnen ook terecht op de website van de NAM (www.nam.nl).

Klein bevinkje bij Stedum

Het KNMI heeft woensdag aan het begin van de avond trouwens een klein bevinkje gemeten in de buurt van Stedum. Deze was 1,4 op de schaal van Richter en is dus niet gevoeld.