Grunneger 1000: stemmen kan vandaag nog!

Karel Oosterhuis, Sergej in 't Veen en Eric Bats trappen de stemweek van de Grunneger 1000 af
Karel Oosterhuis, Sergej in 't Veen en Eric Bats trappen de stemweek van de Grunneger 1000 af © RTV Noord
Het aantal stemmen op de Grunneger 1000 van RTV Noord staat inmiddels op meer dan 70.000. Wil jij ook nog je stem uitbrengen? Dat kan tot zaterdag 18.00 uur.
Stemmen kan alleen online en is mogelijk via deze pagina. Invullen is heel eenvoudig: je kiest minimaal vijf en maximaal 25 liedjes, waarvan jij vindt dat ze tussen eerste kerstdag en oudejaarsdag te horen moeten zijn op Radio Noord.
Wat is de Grunneger 1000?
Na 22 edities van Alle 50 Goud gooien we het over een andere boeg. In de Grunneger 1000 gaan we samen met jullie op zoek naar de duizend beste nummers aller tijden, dus ook van regionale artiesten. De kans zit er dik in dat Groningse artiesten als Ede Staal en Harry Niehof afgewisseld worden met wereldartiesten als The Rolling Stones en Queen.

Romain Doedens stemt op Erwin de Vries

Gedurende de hele week laten prominente Groningers bij RTV Noord weten wat hun favoriete nummers zijn. Romain Doedens, finalist van Hollands Got Talent, luistert normaal gesproken veel naar buitenlandse artiesten als Tom Jones en Elvis Presley, maar voor de Grunneger 1000 moet er wat hem betreft een Gronings liedje op nummer één. 'Ja, dat is De Polder van Erwin de Vries. Dat kon niet anders.'
Romain Doedens
Romain Doedens © Wiebe Klijnstra/RTV Noord
Remy van Mannekes, eindredacteur radio en verslaggeving bij RTV Noord noemt het aantal uitgebrachte stemmen nu al 'fantastisch'. Het concept zorgt wat hem betreft voor heel veel saamhorigheid. 'Ik denk dat de coronatijd daar ook zeker aan bijdraagt. Mensen zijn meer thuis, hebben behoefte aan iets wat ze samen kunnen beleven.'