Oud-sportfotograaf maakt kalender voor het goede doel

Honderdduizenden. Die schatting maakt oud-sportfotograaf Henk Fischer uit Musselkanaal over het aantal foto's dat hij in zijn carrière heeft gemaakt.

Fischer werkte jarenlang voor landelijke kranten en tijdschriften. In zijn loopbaan fotografeerde hij ook een van de succesvolste motorcoureurs in de geschiedenis: Valentino Rossi.

Normaalste zaak

Ontelbaar veel keren stond de Groninger langs de baan om de Italiaan vast te leggen. 'In het begin vond ik het nog heel bijzonder', zegt Fischer over zijn eerste ontmoeting met Rossi.

'Op een gegeven moment mocht ik zelfs met hem mee eten. We hebben vaak samen aan tafel gezeten. Daar wen je op een gegeven moment aan. Het wordt gewoon werk.'

Bekijk hier het interview met Fischer in Noord Vandaag:

Goed doel

Terwijl de fotograaf onlangs door zijn archief spitte, wist hij dat hij de foto's nog één keer een mooie bestemming wilde geven. Hij bedacht een kalender en selecteerde hiervoor de 'mooiste' foto's die hij van Rossi maakte.

De kalender is bijna volledig uitverkocht. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Happy Smile. Deze stichting heeft twee boxen op de TT in Assen, waar zo nu en dan gezinnen worden uitgenodigd van kinderen met een beperking. Na afloop mogen ze dan hun sportidool ontmoeten.

Waarom de kalender zo populair is, denkt Fischer? 'Dat komt omdat ik foto's van vroeger gebruik. Die zijn niet online te vinden. Een echte fan wil dus deze kalender. Maar ik wil er geen handel van maken. Het moet wel leuk blijven.'

Meer over dit onderwerp:
noordvandaag
Deel dit artikel:

Recent nieuws