Doelpunten El Messaoudi helpen FC Groningen aan zege in Alkmaar

El Messaoudi slalomt door de verdediging van AZ
El Messaoudi slalomt door de verdediging van AZ © Orange Pictures
FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen AZ met 1-2 gewonnen. De gasten kwamen een 1-0 achterstand te boven door twee treffers van goudhaantje El Messaoudi. Groningen klimt voorlopig naar de zesde plaats in de Eredivisie.
AZ speelde bij beide tegentreffers met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Midtsjø en eindigde zelfs met negen spelers toen ook Martins Indi met twee keer geel het veld moest ruimen. Zo kwam de wedstrijd helemaal op zijn kop te staan en profiteerde FC Groningen knap van de wanorde bij de thuisploeg.

Gelijkmaker

Eerst was het in de 69e minuut dat de gasten op gelijke hoogte kwamen, na de openingstreffer van Koopmeiners na twintig minuten spelen. Joosten sneed naar binnen, liet een schot los dat door El Messaoudi werd verlengd waardoor Bizot kansloos was: 1-1.

Winnende goal El Messaoudi

Vijf minuten later kwam de ploeg van coach Danny Buijs op voorsprong. Na een uitstekende tackle van Matusiwa kwam El Messaoudi in balbezit. Na een korte dribbel schoot de aanvallende middenvelder uit zijn slof en zette de gasten op voorsprong. Tot overmaat van ramp voor AZ kreeg snel daarna ook Martins Indi nog zijn tweede gele kaart toen hij bij een hoge bal Balk leek te raken.

Zesde plek

In de blessuretijd viel er ook nog een rode kaart aan de kant van de gasten. El Hankouri greep Wijndal heel kort bij de keel hetgeen volgens scheidsrechter Gözübüyük genoeg was voor de derde rode prent van de middag. FC Groningen klimt voorlopig naar de zesde plaats in de Eredivisie met twintig punten uit elf duels. Aanstaande zaterdag 12 december spelen de groen-witten op eigen veld tegen RKC Waalwijk. Het duel begint om 16.30 uur.