Handbalvrouwen weer pijnlijk onderuit, Abbingh deels bankzitter

Keepster Tess Wester kon ook het tij niet keren voor de handbalsters
Keepster Tess Wester kon ook het tij niet keren voor de handbalsters © Nederlands Handbalverbond
De Nederlandse handbalsters staan opnieuw met lege handen op het Europees Kampioenschap in Denemarken. Ook de tweede poulewedstrijd werd verloren. Deze keer was Kroatië te sterk voor de regerend wereldkampioen. Het werd 27-25.
Lois Abbingh scoorde weliswaar vijf keer, maar de Groningse had zowel aanvallend als verdedigend de grootste moeite. Ze bleef in de eerste en tweede helft ook lange tijd aan de kant. Haar vervangster Kelly Dulfer scoorde eveneens vijf keer.

Vormcrisis

'Vandaag zijn we doorgegaan zoals we gisteren zijn geëindigd.' stelde Abbingh na afloop. Een dag eerder legden de Servische vrouwen de vormcrisis bij Nederland bloot. 'We moeten ondanks deze nieuwe teleurstelling niet vergeten dat we nog een kans hebben om de volgende ronde te halen. Maar het zal wel even tijd kosten om dit te verwerken.'

Frustratie bij Abbingh

Nederland stond bij rust nog voor met 14-13. Maar ook in de eerste dertig minuten was het spelniveau ondermaats. 'We probeerden snel te spelen, het spel waarmee we zo vaak succesvol zijn geweest, maar het lukte niet. Passes kwamen niet aan, schoten gingen mis.'
'Ik werd zelf ook te weinig in stelling gebracht. Het was heel frustrerend. De kans is aanwezig dat we er dinsdag uitvliegen. Dat komt wel even binnen', was Abbingh kritisch, maar ook realistisch.
Dinsdag speelt Oranje tegen Hongarije. Bij winst wordt Nederland derde in de poule en gaat het door naar de hoofdronde. Een gelijkspel of nederlaag betekent een roemloos einde van het EK voor de wereldkampioen.