Wordt de tbs van Krish J. nu wel beëindigd?

Varscha Mohansingh werd in 2002 vermoord door Krish J.
Varscha Mohansingh werd in 2002 vermoord door Krish J. © RTV Noord
Vorig jaar zou de man die in 2002 scholiere Varscha Mohansingh om het leven bracht, op vrije voeten komen. Tenminste, als het lag aan de tbs-kliniek waar Krish J. verblijft. Het Openbaar Ministerie stak daar een stokje voor.
Dinsdag moet de 54-jarige J. weer voor de rechtbank verschijnen. Hij komt na twaalf jaar misschien los van de tbs-maatregel.
Vorig jaar was daar al sprake van: toen adviseerden de reclassering en de psychiater van de tbs-kliniek de maatregel op te heffen. Het Openbaar Ministerie vond dat nog te riskant, omdat J. nog niet zo lang stabiel zou zijn.

Huisvriend van de familie

J. vermoordde in 2002 de toen 14-jarige Varscha. Hij was een huisvriend van de familie. Hij wurgde haar en liet haar achter in de badkuip. Haar broertje en zusje vonden haar toen ze tussen de middag uit school kwamen om thuis een boterham te eten.
Uiteindelijk werd J. aangehouden na een dna-match. Hij kreeg tien jaar cel en tbs met dwangverpleging vanwege een persoonlijkheidsstoornis. Ook is hij zwakbegaafd. Hij heeft uiteindelijk tijdens een van zijn zittingen om de tbs te verlengen, toegegeven dat hij Varscha vermoord heeft. De reden voor de moord heeft hij nooit bekendgemaakt.

Stabiel leven

J. woont al een aantal jaar buiten de kliniek in het zuiden van het land, maar staat nog onder toezicht. Hij werkt in de horeca en heeft zijn leven op orde. Hij heeft een gebiedsverbod voor Veendam en omstreken en is niet van plan om daar terug te keren.
Of de tbs van J. beëindigd wordt, maakt de rechtbank over twee weken bekend.