Leerlingen betrapt met vuurwapen op Winkler Prins

Het Winkler Prins college in Veendam
Het Winkler Prins college in Veendam © Google Street View
Op scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam zijn maandag twee leerlingen betrapt met een vuurwapen. Het duo is meegenomen door de politie.
De school heeft alle ouders in een brief op de hoogte gebracht van het incident. 'Een aantal leerlingen heeft gezien dat de politie op school was, dus we hebben besloten om iedereen te informeren. Dit om wilde verhalen te voorkomen', vertelt bestuurder Ferdinand Vinke.

Politie

Schoolmedewerkers zagen maandag dat twee leerlingen zich vreemd gedroegen. 'Na onderzoek bleek dat een van deze leerlingen een vuurwapen in zijn tas had meegenomen de school in. Hij had dat wapen van de andere leerling gekregen', aldus Vinke in de brief.
Na de vondst is de politie ingeschakeld. Die heeft het wapen in beslag genomen en de scholieren mee naar het bureau genomen.

'Geen bedreigende situaties'

'Ik wil aangeven dat er geen aanleiding is te veronderstellen dat de betreffende leerlingen van plan waren iets met het vuurwapen te gaan doen. Er hebben zich dan ook geen bedreigende situaties voorgedaan', schrijft de schoolbestuurder aan de ouders.
Zolang de politie de zaak onderzoekt, mogen de leerlingen niet naar school. Of zij een echt vuurwapen bij zich hadden of dat het om een nepwapen ging, wordt nog onderzocht.