Graspop kon niet doorgaan, maar krijgt toch vrijwilligersprijs

Een optreden op Graspop in 2016
Een optreden op Graspop in 2016 © RTV Noord
De Stichting Graspop in Baflo heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs in de nieuwe categorie Cultuur gewonnen, ondanks dat het festival dit jaar niet kon doorgaan. De stichting organiseert al bijna dertig jaar het jaarlijkse popfestival.
Winnaars van de vrijwilligersprijzen krijgen een cheque van 3.000 euro. De winnaars in alle vijf de categorieën zijn maandagavond bekendgemaakt.
Graspop werd ooit opgericht door een groep jongeren die elkaar kenden via de jeugdsoos. Inmiddels is het een organisatie waar 140 vrijwilligers aan meedoen.
In de andere categorieën wonnen speeltuin 't Speulparadies in Beerta (categorie Jeugd), Hospice Veen en Wolden (Zorg), zwembad De Kolck in Meeden (Leefbaarheid) en voltigevereniging De Eemsrakkers in Holwierde (Sport). Voltige is een een vorm van acrobatiek op een bewegend paard. Andere finalisten kregen een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro.
De Provinciale Vrijwilligersprijzen werden dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Het is een blijk van waardering van de provincie aan vrijwilligers. Vanwege corona was de uitreiking digitaal.