Video: sloop van windmolen bij de Eemshaven gaat fout

Bij het slopen van een van de windmolens in de Eemshaven is maandagmiddag iets misgegaan. Op een video is te zien hoe een deel van de windturbine neerstort.
Aan de dijk bij de Eemshaven worden verschillende, verouderde windturbines gesloopt. Een sloopkogel zou maandag de turbine verkeerd hebben geraakt, Daardoor kwam hij volgens een werknemer op zonnepanelen en een container terecht.

Geen gewonden

Volgens een woordvoerder van havenbedrijf Groningen Seaports zijn er geen gewonden gevallen.
Op de video hieronder is te zien hoe de windmolen neergaat:
Beelden van de neerstortende windmolen

RWE: 'Gelukkig geen gewonden'

RWE bevestigt dat er bij de sloop van de turbine iets mis is gegaan: ‘Een deel van de toren is verkeerd terecht gekomen. Daardoor zijn een aantal zonnepanelen geraakt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen’, laat een woordvoerder weten.
De zonnepanelen liggen op de dijk naast de turbines en zijn van projectontwikkelaar Solarfields. RWE laat weten alle schade te vergoeden. ‘We doen onderzoek om te kijken hoe dit kon gebeuren, om herhaling bij de sloop van de andere turbines te voorkomen’, zegt de RWE-woordvoerder.

Volgend jaar nieuwe windmolens

De komende maanden worden negen oude windturbines langs de Middenweg en Kwelderweg in de Eemshaven ontmanteld. Iets verder zuidwaarts in de Eemshaven komen er nieuwe windturbines die de oude zullen gaan vervangen. Het is de bedoeling dat de sloopwerkzaamheden in maart 2021 klaar zijn. De nieuwe windmolens moeten ook de in de loop van volgend jaar verrijzen.