Corona-uitbraak Borg Westerwolde Ter Apel: 12 bewoners overleden

Bij woonzorgcentrum Borg Westerwolde in Ter Apel zijn de afgelopen twee weken negentien bewoners positief getest op corona. Twaalf bewoners zijn overleden, van wie elf positief testten op het virus.

Volgens Zorgroep Meander, de ouderenzorgorganisatie waar Borg Westerwolde onder valt, is het lastig te stellen of corona de oorzaak van het overlijden is. Een woordvoerster zegt dat er kwetsbare, oudere bewoners wonen: 'Het is niet gegarandeerd dat ze zonder corona niet waren overleden', stelt ze.

Ongeveer een maand geleden werd de eerste besmetting vastgesteld. 'Er is toen vrij snel gehandeld zodat er geen andere besmettingen konden plaatsvinden', legt de woordvoerster uit.

Op aparte afdeling

De besmette bewoners zijn op een aparte afdeling geplaatst waar alleen bewoners verbleven die besmet waren met het virus.. Ook waren bezoekers tijdelijk niet welkom.

Dementerenden wonen er samen

Borg Westerwolde is een woonzorgcentrum voor mensen met dementie. Ze wonen relatief dicht op elkaar omdat ze werken volgens het principe: kleinschalig wonen. Dit betekent dat de woonkamer wordt gedeeld met andere bewoners.

Volgens de woordvoerster lijkt het erop dat het ergste achter de rug is: 'De quarantaineperiode is woensdag over en bewoners kunnen dan terug naar hun eigen woning', stelt ze.

Lees ook:
-
Het laatste nieuws in ons coronablog

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg WONEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws