Moordenaar Varscha Mohansingh beschuldigd van aanranding

Varscha Mohansingh werd in 2002 vermoord door Krish J.
Varscha Mohansingh werd in 2002 vermoord door Krish J. © RTV Noord
De 54-jarige Krish J., die momenteel in de laatste fase van zijn tbs-behandeling zit voor de moord op de 14-jarige Varscha in 2002, wordt beschuldigd van ontucht. Zijn stiefdochter zou het slachtoffer zijn.
Hij zou het 10-jarige meisje, de dochter van zijn vriendin, hebben aangerand. Het gebeurde in dezelfde periode als de moord op Varscha. De stiefdochter heeft geen aangifte gedaan.
Deze beschuldigingen deed de vrouw in juni van dit jaar. J. stond vandaag voor de rechtbank in Groningen die de verlenging van zijn tbs-maatregel beoordeelt. J. ontkent de aantijgingen.

Badkamermoord

In 2004 werd J. veroordeeld voor doodslag op Varscha.
Hij zou haar in de badkamer vermoord hebben. Haar broer en zus hebben haar gevonden toen ze uit school kwamen. Familieleden van Varscha waren niet bij de zitting aanwezig, omdat ze dat niet aankunnen. Waarom hij de dochter van zijn vrienden vermoord heeft, heeft hij nooit verteld. J. zit sinds 2008 in tbs.
Vorig jaar adviseerde de reclassering en de deskundigen van de tbs-kliniek de maatregel op te heffen. J. zou geen persoonlijkheidsstoornis meer hebben, al een tijd zelfstandig wonen in Zuid-Nederland, een relatie en een baan hebben. Inmiddels werkt hij vanwege corona niet meer in de horeca maar in een verzorgingstehuis.

Zelf om hulp gevraagd

Paradoxaal genoeg heeft J. tijdens de beschuldiging van misbruik laten zien dat het heel goed met hem gaat. Hij had eerder de neiging om zich te onttrekken aan mensen, maar na deze beschuldigingen heeft hij zelf om hulp gevraagd aan de kliniek, zijn advocaat en zijn omgeving.
Toch vindt het Openbaar Ministerie het nog te voorbarig om de tbs te stoppen. Zijn relatie, die tijdens de tbs standgehouden heeft en een van de stabiel factoren in zijn leven is, komt door deze beschuldiging onder druk te staan. ‘Het gaat nu goed, maar wat als de vriendin haar kinderen weer wil zien? Ik heb geen flauw idee hoe zich dat gaat ontwikkelen,' zegt de officier van justitie.
De rechtbank doet op 17 december uitspraak.