Loppersum overdonderd met reacties voor boom en bankje

Burgemeester Hans Engels met Wilma Steenhuis van VVV/Dorpsbelangen Garsthuizen-Startenhuizen
Burgemeester Hans Engels met Wilma Steenhuis van VVV/Dorpsbelangen Garsthuizen-Startenhuizen
In aanloop naar het afscheid van de huidige gemeente Loppersum wil de gemeente in elk dorp een boom en een bankje plaatsen. Een oproep om geschikte locaties door te geven, leverde vierhonderd reacties op van inwoners.
'Dat is boven verwachting', zegt burgemeester Hans Engels. 'Dit was voor onze buitendienstmedewerkers nog een hele operatie om te kijken welke locaties mogelijk zijn.'

'Iets zichtbaars achterlaten'

Alle zeventien dorpen in de gemeente Loppersum krijgen een boom en een bankje. Het idee komt volgens Engels van inwoners. Tijdens verschillende bijeenkomsten lieten zij weten dat ze meer ontmoetingsplekken en groen willen.
'Het is een houten bankje met aan de achterkant een grote bak waar plantjes in kunnen. Vervolgens komt er een mooie boom naast. Zo laten we iets zichtbaar achter in onze prachtige gemeente', zegt Engels, doelend op de fusie met Delfzijl en Appingedam vanaf 1 januari.

Primeur voor Garsthuizen

Inmiddels is het eerste bankje al geplaatst in Garsthuizen. 'Hij staat op een plek met vrij uitzicht naar de oostkant en noordkant van het dorp, waar je kunt genieten van mooie luchten en velden', vertelt Engels. 'De dorpsvereniging is ook blij.'
Het lukt niet om voor de herindeling nog alle bankjes en bomen te plaatsen. In de loop van volgend jaar zal elk dorp voorzien zijn van een nieuwe ontmoetingsplek en boom. De gekozen locaties staan op de site van de gemeente Loppersum.

Speciale website

Vanwege het naderende afscheid heeft de gemeente ook een website opgericht, waar verhalen op komen te staan van inwoners en verenigingen.