OZG vindt meer besmettingen na massale test

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen
Het Ommelander Ziekenhuis Groningen © OZG
Twaalf besmette medewerkers en vijf patiënten met corona; dat is de uitslag van de massale preventieve test die het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda heeft uitgevoerd.
In totaal werden 476 medewerkers en 65 patiënten uit voorzorg getest, omdat het ziekenhuis kampte met een corona-uitbraak op drie afdelingen.

Iedereen getest

Op de corona-afdeling en twee reguliere afdelingen kwamen vorige week besmettingen onder vijftien medewerkers en drie patiënten aan het licht. Vervolgens zijn alle medewerkers die daar in de tien voorafgaande dagen hadden gewerkt en alle patiënten op de afdelingen getest. Of ze wel of geen klachten hadden maakte daarvoor niet uit.

Geen klachten

Opvallend is ook dat de twaalf medewerkers en vijf patiënten die nu positief uit de test zijn gekomen helemaal geen klachten hebben. Twee patiënten zijn uit het ziekenhuis ontslagen en zitten thuis in quarantaine. Dat geldt ook voor de medewerkers. Twee patiënten die positief uit deze test kwamen verblijven nu op de corona-afdeling.

Chirurgisch mondmasker

Alle bijna vijfhonderd medewerkers die aan de test hebben meegedaan moeten voortaan tijdens hun werk een chirurgisch mondmasker te dragen. Dat hoeft normaal alleen als er contact is geweest met iemand met corona. Ook bezoekers en patiënten op de drie afdelingen moeten in elk geval tot 1 januari tijdens het bezoek een chirurgisch mondmasker dragen.

Zorg gaat gewoon door

Verder test het ziekenhuis voortaan alle patiënten die worden opgenomen preventief op corona, ook als ze geen klachten hebben. Het ziekenhuis roept patiënten op om gewoon naar het ziekenhuis te komen; met de genomen maatregelen gaat de zorg door.