Agent met cocaïne in auto komt vrij

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © RTV Noord
De 30-jarige Stadjer die een kilo cocaïne in zijn auto had, komt op vrije voeten. Hij heeft een half jaar in voorarrest gezeten.
Dat besloot de rechtbank in Assen. De ontslagen agent heeft, mocht het tot een veroordeling komen voor drugsbezit, het langste deel van zijn straf dan al achter de rug.
De agent werd op 1 juni uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau, omdat hij werd verdacht van hypotheekfraude. Tijdens dat gesprek werd zijn auto doorzocht. Onder de bestuurdersstoel vonden agenten een kilo cocaïne en een weegschaaltje. De verdachte zegt hier niks van te weten.

Vingerafdruk van broer

Na de aanhouding meldde een broer van de verdachte zich op het bureau. Hij zei dat de coke van hem was. De officier van justitie vond zijn verklaring te vaag om hem op te pakken als verdachte. Nu blijkt dat de vingerafdruk op de zak met de drugs wel van de broer zijn.
De voormalig agent wordt inmiddels ook officieel verdacht van hypotheekfraude bij de aankoop van een huis in 2016. De ING Bank heeft aangifte gedaan tegen de man. Het gaat om een fraudebedrag van ruim 200.000 euro. Daarnaast zijn er enkele filmpjes met kinderporno gevonden op zijn telefoon. Ook daarvoor moet hij zich bij de rechter verantwoorden.

Graag vrij

De verdachte wilde graag op vrije voeten komen omdat zijn ex-vrouw, ze liggen in scheiding, op het punt staat te bevallen van zijn kind. Ook heeft hij geen geld en geen baan meer en wil hij orde op zaken stellen buiten de gevangenis.
De zaak wordt waarschijnlijk ergens in maart inhoudelijk behandeld.