Zuidelijke ringweg dit weekend dicht, verkeer wordt omgeleid

De zuidelijke ringweg van Groningen is dit weekend vanwege wegwerkzaamheden zowel overdag als 's nachts gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Sinds vrijdagavond 22.00 uur is de ringweg (N7) dicht tussen knooppunt Julianaplein en de afrit bij Laan Corpus den Hoorn, in de richting van Drachten. De afsluiting duurt tot maandagochtend 6.00 uur.

Verkeer wordt omgeleid

In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zondag op maandag is de ring ook dicht tussen knooppunt Euvelgunne en knooppunt Julianaplein. Beide nachten is Ring Zuid dus helemaal afgesloten voor verkeer richting Drachten.

Het verkeer wordt omgeleid via de N46 (Ring Oost) en N370 (Ring Noord en Ring West).

Werkzaamheden

Dit weekend wordt het verkeer dat nu nog over de noordelijke rijbanen van de N7 tussen het Julianaplein en de afrit Laan Corpus den Hoorn rijdt, overgezet naar de zuidelijke rijbanen. Twee weken geleden is het verkeer van de zuidelijke rijbanen al overgezet op twee nieuwe, tijdelijke rijbanen.

Na het weekend rijdt er geen verkeer meer over de noordelijke rijbanen en kunnen deze gesloopt worden voor de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg.

Lees ook:
- Horendol door tijdelijk viaduct: omwonenden willen 30-kilometerzone op ringweg
- Alles over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws