Laatste treinen naar Noord-Groningen vertrekken vanaf februari weer later

Een oude en een nieuwe Arriva-trein
Een oude en een nieuwe Arriva-trein © Marten Nauta/RTV Noord
De laatste treinen naar Delfzijl en Roodeschool vertrekken vanaf februari weer iets later dan in de nieuwe dienstregeling die komende zondag ingaat. Vanaf zondag moeten reizigers die naar Noord-Groningen willen tijdelijk iets eerder naar huis.
Als zondag de nieuwe dienstregeling wordt ingevoerd, moeten reizigers naar Delfzijl en Roodeschool respectievelijk om 0.18 en 0.22 uur in de trein zitten. Nu is dat nog zo'n tien minuten later.

Randstad

Vooral voor reizigers die vanuit de Randstad richting Noord-Groningen reizen is dat vervelend. Die moeten namelijk een trein eerder nemen om nog thuis te kunnen komen.
Een miscommunicatie tussen NS en Arriva is daar de oorzaak van. Arriva dacht met de nieuwe vertrektijden aan te sluiten op de Intercity van de NS, maar die trein komt om 0.23 uur aan. Dat is iets later dan de laatste treinen naar Delfzijl en Roodeschool vertrekken.

'Aanpassen dienstregeling kost tijd'

Arriva zegt de dienstregeling nu aan te willen passen, 'zodat de overstapmogelijkheid er weer komt'. 'Aanpassen van een dienstregeling vraagt tijd, daarom is besloten de dienstregeling per februari 2021 te herstellen.'
Lees ook: