SC Stadskanaal weet wie veld en tribune vernielde: 'Schade wordt vergoed' (update)

De middenstip is in brand gestoken
De middenstip is in brand gestoken © SC Stadskanaal
SC Stadskanaal weet wie verantwoordelijk is voor de vernielingen die eind november op het sportpark van de club zijn gepleegd. Dat laat de vereniging weten op haar facebookpagina.
Vandalen staken vorige maand de middenstip van het voetbalveld in brand en vernielden stoelen op de tribune. De club loofde daarop een 'forse beloning' uit voor de gouden tip die naar de dader(s) zou leiden.
De massale aandacht in de media en op social media heeft volgens de club bijgedragen aan het opsporen van de daders. 'We kregen telefoontjes, waarin ook namen werden genoemd. We hebben met één iemand gesproken. Hij was de hoofddader, maar gaf aan dat er meerdere mensen bij betrokken waren', vertelt René Nijgh van de club. De daders waren geen bekenden van SC Stadskanaal.

Spijt en schadevergoeding

Volgens Nijgh heeft degene met wie ze gesproken hebben oprechte spijt betuigd en is hij bereid om mee te werken aan het vergoeden van de schade aan het kunstgras en de tribunestoelen. Het bestuur heeft daarom besloten om - althans voorlopig - geen verdere stappen te ondernemen. 'De hoofddader heeft aangeboden de schade te vergoeden en daarmee is voor ons de kous nu af', aldus Nijgh.
SC Stadskanaal was de afgelopen jaren vaker het slachtoffer van vandalisme. Nijgh denkt niet dat er een verband is.
Dit verhaal is aangevuld met een reactie van SC Stadskanaal.