Nieuwe dienstregeling voor vernieuwde Arriva-treinen is zondag ingegaan

Een Arriva-trein
Een Arriva-trein © Arie Hut/RTV Noord
De nieuwe dienstregeling van Arriva voor treinen op de noordelijke lijnen, is zondag ingegaan.
Volgens de vervoerder krijgen reizigers nu meer reismogelijkheden, door onder andere de inzet van spits - en sneltreinen. Zo kan op het traject Groningen-Leeuwarden (door een extra sneltrein) en op het traject Groningen-Winschoten (sneltrein) vaker en sneller worden gereisd.

Lijnnummers

Ook nieuw met ingang van vandaag zijn de zogenoemde lijnnummers, die voortaan samen met de eindbestemming op de trein staan. Dit lijnnummer bestaat uit twee letters en een nummer: RE (RegioExpres, sneltrein) en RS (RegioSprinter, stoptrein).

'Makkelijker betalen'

Arriva belooft daarnaast dat er met ingang van vandaag gemakkelijker gereisd en betaald kan worden. Zo is zondag de Arriva Flow geïntroduceerd. Dat betekent dat je reist met je OV-chipkaart, maar achter pas betaalt.
Om het de reiziger makkelijker te maken, hebben de (ver)nieuw(d)e treinen zitplaatsindicatoren aan de buitenkant. Daarop is te zien hoe druk het in de coupé is. Ook op de Arriva-app is voortaan te zien hoe druk het in de treinen is.

Verbeterpunten

Andere verbeterpunten die de reizigers aan kunnen treffen zijn onder meer: oplaadpunten bij iedere stoel, leeslampjes in de werk- en stiltecoupé, gescheiden afvalinzameling en nieuwe bekleding.