Toegang tot A7-oprit bij Westerbroek na maandenlange vertraging gereed

Talloze automobilisten die de stad Groningen via de Europaweg verlaten, zullen zich het hebben afgevraagd. Waarom is die tweede toegang tot de oprit naar de A7 richting de grens nog niet in gebruik? Het ging mis met de bestellen van de borden, luidt het antwoord.

Om de doorstroming van het verkeer bij knooppunt Westerbroek te bevorderen, is afgelopen zomer een tweede bypass aangelegd richting de oprit van de A7 richting Hoogezand. Hierdoor hoefde er tijdens drukke momenten niet meer geritst en gewacht te worden door automobilisten.

Domweg vergeten?

De weg met een secuur schuin talud was al snel gereed. maar erop rijden? Nee, dat kon niet. Rood-witte borden blokkeerden maandenlang de weg, dus moest er nog altijd geslalomd, gewacht en moeizaam ingevoegd worden tijdens spitsuren.

Was de weg soms niet goed aangelegd of is Rijkswaterstaat de weg domweg vergeten? Volgens woordvoerder Nicolette Boelens van Aanpak Ring Zuid is iets misgegaan in het bestelproces van de begeleidende verkeersborden. De weg was wel klaar, maar er waren geen bewegwijzeringsborden.

Het komt goed

Maar het komt alsnog goed, vertelt Boelens: 'Vrijdagavond vanaf 19.00 uur gaan we de bewegwijzeringsborden plaatsen en dan kan er zaterdagmorgen vanaf 06.00 uur van de weg gebruik worden gemaakt.'

Meer over dit onderwerp:
A7 zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws