WIJ Groningen gaat vaker de straat op

Het kantoor van het WIJ-team in stadswijk Beijum.
Het kantoor van het WIJ-team in stadswijk Beijum. © RTV Noord
Net als tijdens de eerste coronagolf trekken medewerkers van WIJ Groningen deze week extra vaak Gronings stadswijken in om contact te zoeken met inwoners. De welzijnsorganisatie kreeg daar eerder dit jaar veel positieve reacties op.
‘Op die manier proberen wij in contact te blijven met mensen en als er vragen of problemen zijn, kunnen wij ter plekke ondersteuning bieden. Ook de huisbezoeken gaan door', legt bestuurder Mirjam Kuin van WIJ Groningen uit.
De organisatie houdt de komende tijd vier locaties open, waar mensen op afspraak terechtkunnen. Het gaat om de buurthuizen WIJ Schilderswijk/Centrum, het Heerdenhoes in Beijum, WIJ Corpus den Hoorn en 't Vinkhuys in stadswijk Vinkhuizen.

Gaan jeugdactiviteiten door?

WIJ Groningen is verder nog in gesprek met de gemeente Groningen over de ruim honderd activiteiten voor de jeugd, die in de kerstvakantie zouden moeten plaatsvinden.
'Wij kijken wat er na de verscherpte maatregelen van maandag nog mogelijk is', zegt Kuin. 'Het is van groot belang dat ook de jeugd aandacht krijgt, zeker nu de scholen vanaf woensdag in ieder geval tot 19 januari gesloten zijn.'
WIJ Groningen hoopt hier dinsdagmiddag nog uitsluitsel over te krijgen.