Lian de Boer van de gemeente Groningen is Ambtenaar van het Jaar 2020

Lian de Boer, ambtenaar bij de gemeente Groningen, is dinsdagavond uitgeroepen tot Ambtenaar van het Jaar 2020. De Boer won in de finale van elf medekandidaten.

'De jury vond het goed dat ik mijn werk vooral niet doe vanaf het bureau, maar dat ik erop uitga en leergierig ben', zegt de kersverse winnares. 'Ik heb ook gewoon plezier in mijn werk. Ik vind het leuk om met de mensen om mij heen te werken en concrete dingen te doen.'

Stemmen werven

De Boer is adviseur Economische Zaken bij de gemeente Groningen en is door collega's genomineerd als Ambtenaar van het Jaar. Daar kwam een top 100 uit naar voren, door een jury werd daar een top 12 uit gekozen. 'En daarna hebben mensen stemmen voor mij geworven', aldus De Boer.

Dat stemmenwerven heeft haar de publiekprijs opgeleverd, maar De Boer heeft ook de juryprijs gewonnen. 'Voor de jury moest ik een filmpje aanleveren en wat vertellen over mijn werk', weet De Boer nog. Ze is de eerste in het tienjarig bestaan van de wedstrijd die zowel de juryprijs als de publieksprijs wint.

Geen taart met collega's

Als nieuwste Ambtenaar van het Jaar ligt ze direct goed in de markt. 'Ik kreeg direct LinkedIn-verzoeken van allerlei andere gemeenten', lacht De Boer. 'Maar er gaat niets boven Groningen.'

Het beeldje behorend bij de prijs heeft ze nog niet ontvangen. 'En taart met de collega's zit er nu tijdens de lockdown ook niet in', zegt De Boer. Wel weet ze dat ze volgend jaar als winnaar het feestje mag organiseren.

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws