Ziekenhuis verder met studie 'Beleving van de Omgeving'

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis in Groningen is vrijdag met het tweede deel begonnen van de studie 'Beleving van de Omgeving'.
Doel van de studie is van zowel patiënten als medewerkers te horen hoe ze de omgeving van het ziekenhuis ervaren. Om een ijkpunt te hebben, kwamen eerder de oude locaties aan bod in het onderzoek. Nu staat het nieuwe ziekenhuis centraal. De resultaten worden naderhand vergeleken.
In de huidige studie komen onder meer vragen aan de orde over lichtinval, kleurgebruik en uitzicht. Aan deze aspecten is in het nieuwe onderkomen veel aandacht besteed. Het ziekenhuis wil weten of dit bijdraagt aan het welbevinden van patiënten en medewerkers. Bezoekers, medewerkers en patiënten kunnen tot 21 december 2008 meewerken aan het onderzoek.