Tbs Krish J. jaar verlengd voor badkamermoord Wildervank

Varscha Mohansingh werd in 2002 vermoord door Krish J.
Varscha Mohansingh werd in 2002 vermoord door Krish J. © RTV Noord
Krish J., de man die is veroordeeld voor het doden van de 14-jarige Varscha Mohansingh in 2002, blijft een jaar langer onder toezicht van een tbs-kliniek staan.
Dat heeft de rechtbank in Groningen donderdag bepaald. J. staat sinds 2008 onder toezicht van een tbs-kliniek. Hij woont en werkt zelfstandig in het Zuiden van het land.
In 2004 werd hij veroordeeld voor doodslag op Varscha. Hij zou haar in de badkamer om het leven hebben gebracht. Haar broer en zus vonden haar lichaam toen ze uit school kwamen tussen de middag. J. heeft nooit duidelijkheid gegeven waarom hij haar had vermoord.

Beschuldigd van aanranding

Recent heeft zijn stiefdochter hem beschuldigd van aanranding toen zij tien jaar oud was. Dat zou in dezelfde periode gebeurd zijn als de moord op Varscha. J. ontkent de aantijgingen.
Deze beschuldigingen, die niet geleid hebben tot een aangifte of vervolging, zijn voor de rechtbank een reden om de tbs te verlengen. Zijn relatie met de moeder van zijn stiefdochter is stabiel gebleven sinds de beschuldigingen.

Druk op relatie

Maar, zo vindt de rechtbank, ‘de situatie moet zich nog uitkristalliseren.’ Ook is de rechtbank bang dat deze beschuldigingen druk op de relatie uitoefenen. Hulp van de reclassering zou dan goed van pas komen.
J. zelf zei tijdens de zitting dat hij graag van de tbs af wil. Niet omdat de maatregel nog enorme invloed op zijn leven heeft, maar omdat hij graag vrij wil zijn.