FC Groningen wint met 3-0 van De Graafschap

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag in de Euroborg met 3-0 van De Graafschap gewonnen. De ploeg van Ron Jans is door deze zege naar de derde plek in de eredivisie geklommen.
Berry Powel had na zeven minuten spelen de 1-0 op de pantoffel, maar de bal ging net naast. Even later gaf Ondrej Svejdik een mooie voorzet, waarna een kopbal van Powel op de lat terecht kwam. Het was Danny Holla, die in de 29ste minuut de score opende.

Beetje mat

Na de pauze begon FC Groningen een beetje mat. Femi kwam wel met een lekker schot, maar hij speelde de bal recht in de handen van keeper Erik Heijblok. Er kwam weer leven in de brouwerij na een katachtige kopbal van Petter Andersson. Purrel Fränkel stond op de doellijn en wist de bal weg te tikken.

Achtste treffer Marcus Berg

Andreas Granqvist zorgde in de 77ste minuut voor de 2-0. Marcus Berg maakte er in de slotseconden van de wedstrijd 3-0 van. Dit is de achtste treffer van de Zweed dit seizoen. Svejdik kreeg vlak daarna nog de kans om er 4-0 van te maken, maar ook hij trof Fränkel op de doellijn, waardoor de eindstand bleef steken op 3-0.

Schandalig

Trainer Ron Jans was overigens niet helemaal tevreden over de wedstrijd en dat had niets te maken met zijn spelers. Hij vindt de manier waarop de fans van FC Groningen Paul Matthijs verwelkomden 'schandalig'. De middenvelder, die zich terugknokt na twee jaar blessureleed, kwam in het veld voor Femi en kreeg een fluitconcert te horen. Dit heeft een diepe indruk gemaakt op Jans: 'Ze moeten niet aan mijn spelers komen als die dat niet hebben verdiend'.

Geen punt verspeeld

FC Groningen heeft dit seizoen thuis nog geen punt verspeeld. De ploeg van Ron Jans staat nu op de derde plaats in de eredivisie met 23 punten uit 11 wedstrijden. De nummers één en twee, Ajax en NAC, hebben beiden twee punten meer.