'Industriegebied langs A7 kan kansrijk knooppunt worden'

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol © RTV Noord
De gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam komen tot de conclusie dat het gebied langs de A7 en de N33 beter onderzocht moet worden als vestigingsplaats voor bedrijven. Samen met de provincie werken de drie gemeenten aan een visie op het gebied van economie en ruimte.
Voor Groningen betekent het een verruiming van het economisch kerngebied in onze provincie. Tot dusver koos de provincie voor de stad Groningen en de regio Eemsdelta als focusregio als het gaat om economische ontwikkelingen. Door het gebied langs de A7 en de N33 bij Veendam nader te onderzoeken kan het betekenen dat dit deel van Oost-Groningen een derde kerngebied wordt.
'Je ziet in de stad Groningen dat ruimte schaarser wordt. Er melden zich nog altijd bedrijven die zich in onze provincie willen vestigen en een nieuwe visie voor het gebied kunnen betekenen. We moeten bekijken hoe we deze bedrijvigheid beter kunnen benutten', zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA).

Kansen

Doordat de industriegebieden langs Hoogezand, Zuidbroek, Winschoten en Veendam langs snelwegen, waterwegen en een treinspoor liggen, zijn er kansen, zegt Rijzebol. 'We gaan kijken hoe we nieuwe ontwikkelingen ook landschappelijk kunnen inpassen. Dit kan veel opleveren voor de regio.'
Deze gemeentegrensoverschrijdende visie wordt ontwikkeld na gesprekken met het bedrijfsleven en de inwoners van betrokken gemeenten. Er gaan twee bureaus aan de slag met deze visie, die in de loop van volgend jaar klaar moet zijn.