Sanne Luijten (Schimmelpenninck Huys) krijgt Homeless Award

Sanne Luijten, uitbaatster van Hotel Schimmelpenninck Huys in Stad, heeft de tweede editie van de Homeless Award gekregen. Die eer valt te beurt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor dak- of thuislozen in Stad.
Omdat Luijten dat dit jaar bij uitstek heeft gedaan, komt zij daarvoor in aanmerking, liet Gerhard ter Beek van de Stichting van de Straat donderdagavond weten.
'Door haar hotel aan het begin van de eerst lockdown open te stellen, heeft zij zich zeer verdienstelijk gemaakt voor dak- en thuislozen', aldus Ter Beek.

Mooie gesprekken

Luijten had de prijs niet verwacht, maar zei het bijzonder fijn te vinden om aan het einde van het jaar zo verrast te worden.
Ik ben blij dat ik m'n steentje heb kunnen bijdragen tijdens de eerste coronagolf
Sanne Luijten - winnaar Homeless Award
Luijten kijkt bovendien terug op een mooie tijd. 'Ik heb mooie mensen leren kennen en mooie gesprekken gevoerd', zei ze. 'Ik ben blij dat ik m'n steentje heb kunnen bijdragen tijdens de eerste golf.'

Zeg nooit nooit

Of ze het Schimmelpenninck Huys ook tijdens de tweede golf weer zal openstellen? 'Zeg nooit nooit. Als het nodig is, zullen we moeten kijken naar een oplossing', aldus Luijten.