Kamer: minister moet zich bemoeien met problemen zuidelijke ringweg

Minister Cora van Nieuwenhuizen moet zich actiever gaan bemoeien met de problemen rond de zuidelijke ringweg. Een motie van CDA-Kamerlid Wytske Postma die hiertoe oproept is in de Tweede Kamer aangenomen.

Van Nieuwenhuizen toonde zich vorige week in het Kamerdebat bereid te kijken naar de rol van Rijkswaterstaat in het conflict tussen de provincie en aannemerscombinatie Herepoort over de financiële meerkosten. Maar een meerderheid in de Kamer vindt dat Van Nieuwenhuizen zich er actiever mee moet gaan bemoeien. Herepoort kondigde enkele weken geleden aan sommige werkzaamheden door te schuiven en materieel van de bouw af te halen.

Onzekerheid andere projecten

Dat leidde tot grote zorgen in de provinciale politiek. De motie van CDA-Kamerlid moet Van Nieuwenhuizen ertoe bewegen ‘in gesprek’ te gaan met de provincie, Rijkswaterstaat en de aannemer. Het ziet er nog niet naar uit dat het Rijk bereid is bij te dragen aan de meerkosten, die nu op het conto van de provincie komen. Dat zorgt voor grote onzekerheid voor de projecten N33, de Wunderline en de trein naar Stadskanaal.

De provincie laat ondertussen een onderzoek uitvoeren naar de rol van Rijkswaterstaat, om zo een mogelijke claim richting het ministerie bij nalatigheid van Rijkswaterstaat goed te kunnen onderbouwen.

Lees ook:
- Horendol door tijdelijk viaduct: omwonenden willen 30-kilometerzone op ringweg
- Aannemer zuidelijke ringweg voert druk op: werkzaamheden deels stilgelegd
- Provincie wil onderzoek naar rol Rijkswaterstaat bij bouwproblemen Ring Zuid

Meer over dit onderwerp:
N33 zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws