Drie verdachten in ontvoeringszaak Kometenstraat horen vandaag hun straf

Onderzoek in de Kometenstraat in Stad
Onderzoek in de Kometenstraat in Stad © ProNews
De drie mannen die verdacht worden van het ontvoeren en mishandelen van een student horen vandaag het oordeel van de rechtbank. Het Openbaar Ministerie eiste in november in deze zaak gevangenisstraffen tot negen jaar.
De drie wordt verweten dat zij in januari een 24-jarige student van de Kunstacademie ontvoerden en vasthielden in een woning aan de Kometenstraat in de stad Groningen.

Kettingzaag

Het slachtoffer komt uit een vooraanstaande Pakistaanse familie. Hij werd gedwongen om zijn vader via een videoverbinding om losgeld te smeken. Voor 250.000 dollar aan bitcoins kon hij worden vrijgekocht. Terwijl hij sprak werd een kettingzaag bij zijn hoofd gehouden.
Ondertussen werd zijn pinpas afgepakt en duizend euro van de rekening gehaald. De ontvoering werd maanden van tevoren voorbereid. Waarom juist die student het slachtoffer werd, is nooit duidelijk geworden.

Schuld afschuiven

De drie mannen van 22, 24 en 37 jaar uit respectievelijk Stad, Hoogezand en Schiedam wentelen de schuld af op de ander.
Het slachtoffer vertrok na zijn vrijlating uit Nederland. Hij verblijft weer in zijn geboorteland. Hij vraagt een schadevergoeding van 54.000 euro.