Cel voor student die fietsenzaak in Stad probeerde te overvallen

Voor een mislukte overval op een fietsenzaak aan het Schuitendiep in Groningen is een 21-jarige student veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden.

De uit Roemenië afkomstige man volgt een studie in Groningen, maar verblijft vanwege de coronacrisis in zijn geboorteland.

Overvaller uit de winkel gejaagd

De man ontkent de overval op 29 november 2018. De rechter vond het wel degelijk bewezen dat hij diegene is geweest die, gewapend met een mes, een fietsenhandelaar geld af wilde troggelen. Dit mislukte door het kordate optreden van de ondernemer. Die joeg de overvaller de zaak uit.

Dezelfde fiets, kleding en tas

De student zei dat hij op dat moment in het casino verbleef. Op de camerabeelden van het gokhuis is te zien dat de man het pand verliet, voordat de overval plaats vond. De man droeg dezelfde kleding als de overvaller en reed op een fiets die sterke overeenkomsten vertoonde met die van de overvaller.

Bij de man is bovendien een mes aangetroffen, dat hij in een tas droeg met opschrift. Zo'n tas had de overvaller ook.

Het Openbaar Ministerie eiste zestien maanden cel tegen de man. De rechter hield rekening met de ouderdom van de zaak en het feit dat de man niet eerder is veroordeeld.

Lees ook:
- OM eist celstraf voor poging overval fietsenzaak Schuitendiep
- Man overvalt fietswinkel in Stad; verdachte snel aangehouden

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws