Donar begint op nul punten en met ‘pop-up fans’ bij herstart competitie

Willem Brandwijk in actie namens Donar
Willem Brandwijk in actie namens Donar © Basketball Champions League
De basketbalcompetitie begint vanaf 16 januari voor alle twaalf ploegen in de eredivisie op nul punten. Dat betekent dat de drie eerder behaalde zeges van Donar niet mee worden geteld bij de herstart.
Donar behaalde begin oktober twee monsterzeges in eigen huis, tegen Almere Sailors (124-64) en tegen Apollo Amsterdam (94-52). Vervolgens werd er knap gewonnen in Den Bosch van Heroes (88-89). De behaalde punten uit die zeges komen dus te vervallen, zodat er met een schone lei begonnen wordt aan het vervolg van de competitie.

Halve competitie

Vanaf 16 januari wordt er een halve competitie gespeeld met de twaalf ploegen in de Dutch Basketball League (DBL). Dus elf speelronden in plaats van de oorspronkelijke 22. De komende week wordt het speelschema bekend gemaakt.

Elite poules en play-offs

Hierna spelen de ploegen verder in twee poules: Elite A (nummers 1 t/m 6) en Elite B (nummers 7 t/m 12). In deze twee groepen wordt een volledige competitie afgewerkt van tien speelronden (uit en thuis). Daarna volgen de play-offs met acht teams om het landskampioenschap.
Verder onderzoekt de DBL of er nog een aangepast bekertoernooi kan worden georganiseerd in een week, mogelijk kort voordat de elite-poule wedstrijden beginnen.

‘Donar pop-up fan’

Hoewel de wedstrijden vooralsnog zonder publiek gespeeld gaan worden, biedt Donar wel de mogelijkheid aan de fans om er toch een beetje ‘bij te kunnen zijn’ via de ‘Donar pop-up fan’. Dat is een eigen kartonnen Donar-pop. Supporters kunnen tegen kosten een pasfoto (en een bedrijfslogo) af laten drukken op de kartonnen pop, die op de tribune wordt geplaatst.
De ‘poppen’ zijn 48 cm breed en 100 cm hoog en kunnen later, zodra er weer publiek bij de wedstrijden mag zijn, mee naar huis worden genomen, voorzien van de handtekeningen van alle spelers.