FC Groningen en supporters boos over voorval Tilburg

TILBURG - FC Groningen en FC-supporters zijn verbaasd en boos over het optreden van de Tilburgse politie. Die stuurde zondagmiddag een trein met voetbalfans terug naar Groningen.
De supporters waren op weg naar de wedstrijd Willem II - FC Groningen, maar stuitten in Tilburg op het station op ME-agenten. Vervolgens werden zij teruggestuurd naar Groningen, omdat een groot aantal van hen geen kaartje zou hebben.

Supporters en FC Groningen verbolgen

Zowel supporters als FC Groningen zijn boos over het voorval. Volgens de gegevens van de FC hadden zeker 71 supporters wel degelijk een geldig toegangsbewijs. FC Groningen gaat supporters die terug zijn gestuurd en een geldig toegangsbewijs hadden, het geld teruggeven.

'De goeden lijden onder de kwaden'

Volgens burgemeester Ruud Vreeman was er echter meer aan de hand. Zo zou uit informatie van de politie zijn gebleken dat zich in de bewuste groep wel degelijk supporters ophielden die kwaad in de zin hadden. Bovendien zaten er mensen bij met een stadionverbod. Hoe treurig ook, aldus Vreeman, hebben de goeden in dit geval te lijden gehad onder de kwaden.

Aanhoudingen

Overigens zou in Tilburg een persoon zijn aangehouden wegens het mishandelen van een agent. In totaal werden 37 supporters aangehouden van de ruim 100 fans, omdat zij alsnog de trein in Tilburg hadden verlaten. Terug in Groningen werden nog eens 7 supporters aangehouden, omdat ze vernielingen zouden hebben aangericht in de trein.