Rondje Groningen: Geen ijs, wél grijs

Schaatsen is er voorlopig nog niet bij
Schaatsen is er voorlopig nog niet bij © ANP/Bewerking RTV Noord
In de donkere dagen voor kerst blijkt het ook daadwerkelijk donker (of grijs, zo u wilt), maar zorgen mensen met het hart op de goede plek ook juist voor lichtpuntjes. Welkom bij weer een kakelvers Rondje Groningen.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op rij. Door de hoeveelheid berichten kan dit artikel wat langer laden.
1) Verrassing
Mensen die het wat minder breed hebben, konden deze week zomaar worden verrast met een kerstpakket, zoals gisteren ook al op RTV Noord te lezen was. Tjerk was ook één van de mensen die de pakketten aan huis bezorgde. Hulde!
2) Viltig Judasoor
Klinkt niet heel prettig, maar het mag toch wel een staaltje creativiteit van de natuur worden genoemd. Geertje kwam de zwammensoort tegen in het Stadspark in Groningen, en op die plek komen meer paddenstoelen en zwammen om de hoek kijken. Dat u het weet.
3) Buschauffeur toont zangkunsten
Richard Huiting uit Stadskanaal, in het dagelijks leven buschauffeur, vat het jaar samen met een zelfgemaakt coronalied die gezien de reacties op de nodige waardering kan rekenen. Wat is dat toch met onze provincie en zingende buschauffeurs? Wie volgt?
4) Er gaat niets boven Groningen
Daar kan Eva inmiddels over meepraten

5) Terugblik op 2020

Betrokkenen van GOOV Muziektheater blikt muzikaal terug op een bijzonder jaar, met 'wat meer naar elkaar omkijken' als onderliggende boodschap.

6) Beroemd, beroemder, beroemdst

'Post een foto van jezelf die net iets bekender is dan jij', luidde een uitdaging op Twitter. RTV Noord-verslaggever Martin Drent greep die mogelijkheid aan om een foto te posten met niemand minder dan zijn net iets bekendere naamgenoot.

7) Balende burgervader

Het is alweer even geleden dat de ijzers konden worden ondergebonden. En ondanks dat we in één van de koudste maanden van het jaar zitten, is er van ijs op sloten, kanalen en meren nog weinig sprake. Adriaan Hoogendoorn, burgemeester van Midden-Groningen, had de stille hoop dat hij sinds zijn verhuizing naar onze provincie meer kans zou maken op schaatsrondjes dan in het Gelderse Oldebroek, maar vooralsnog wordt hij teleurgesteld.

8) Gronings in 't Fries

De kersverse Groninger van het Jaar, TikTok Tammo, daagde Friezen uit om een Groningse zin goed uit te spreken. Van alle pogingen maakte hij onderstaande compilatievideo.

9) Noflike Kryst? Nee, Zoalig Kerstmis!

Buma, de burgemeester van Leeuwarden, geeft gehoor aan de oproep van de kersverse Groninger van het Jaar, hoewel er aan de uitspraak nog wel een en ander gedaan moet worden. Maar wat doet de Groningse burgemeester Schuiling? Is dit - nadat dinsdag ook al het Fries volkslied door Stad schalde - niet iets te veel van het goede?
Rondje Groningen is er elke gewone doordeweekse dag om 21.00 uur. Hier blader je door het archief. Tot morgen!