Bosker valt buiten de boot voor WK Afstanden

Marcel Bosker start niet op de vijf kilometer bij de WK Afstanden. De schaatser eindigde op de vijfde plaats bij het kwalificatietoernooi in Heerenveen. Alleen de eerste drie van de einduitslag mogen starten bij het toernooi in februari.

Bosker kwam in zijn rit tegen ploeggenoot Patrick Roest tot een tijd van 6.14.04. In de twee ritten daarna waren Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Marwin Talsma sneller. De vijf kilometer werd gewonnen door Roest in een nieuw baanrecord. Bosker baalde op het middenterrein in woord en gebaar toen zowel Talsma als Kramer sneller waren.

De vijfde plek geeft wel recht om deel te nemen aan de twee worldcupwedstrijden op de vijf kilometer. Ook heeft Bosker nog goede papieren om een startbewijs af te dwingen voor de EK Allround. Daarvoor moet hij in het combinatieklassement van de 1500 en 5000 meter derde worden. De schaatser, die lange tijd in Ten Boer woonde, hoeft alleen maar Talsma voorbij, want Bergsma doet niet mee aan de schaatsmijl.

Pr's voor Groningse vrouwen

Bij de vrouwen kwamen Aveline Hijlkema uit Zuidwolde en Leonie Bats uit Froombosch aan de start op de 1500 meter. Beide verbeterden hun persoonlijk record. De 19- jarige Bats debuteerde bij de senioren. Maandag komt ze nog in actie op de 1000 meter. Hijlkema start sowieso op de drie kilometer.

Lees ook:
- Velema staat er goed voor na dubbele 500 meter

Deel dit artikel:

Recent nieuws